728 x 90

Ще се върне ли Райконен във Ferrari?

    Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен може да се върне в Скудерията за сезон 2020 година, прогнозира италианското издание Circus F1 без обаче да цитира източници от Маранело. Себастиан Фетел и Шарл Льоклер имат договори и за следващия сезон, но кризата при Себ продължава вече повече от една година и той е далеч от

    Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен може да се върне в Скудерията за сезон 2020 година, прогнозира италианското издание Circus F1 без обаче да цитира източници от Маранело.

    Себастиан Фетел и Шарл Льоклер имат договори и за следващия сезон, но кризата при Себ продължава вече повече от една година и той е далеч от нивото да е реален претендент за световната титла и съперник на Люис Хамилтън.

    В първите си 10 старта за Ferrari Льоклер записа пет подиума и две спечелени квалификации, което не е малко за пилот, който има само една година във Формула 1 зад гърба си, но е факт, че звездата от Монако все още няма достатъчно опит, за да е лидер на Скудерията.

    Завръщането на Райконен в отбора е вариант при предсрочно напускане или освобождаване на Фетел, т.е той да си тръгне още в края на тази година. Слуховете за това стартираха в Монте Карло, Фетел ги отрече, но все повече анализатори обръщат внимание на липсата на мотивация у германеца.

    И ако Себ реши да си тръгне, Кими, който има договор с Alfa Romeo и Sauber до края на 2020, ще може да се върне в Маранело и това няма да доведе до усложнения с контракта му.

    Ако Фетел напусне Формула 1 в края на годината, в колоната ще останат само двама пилоти, печелили титлата – Хамилтън и Райконен. И спонсорите на Ferrari ще искат да видят на мястото на Фетел друг шампион.

    Що се отнася до Фернандо Алонсо, то той вече даде индикации, че няма планове за завръщане във Формула 1. Но пък в този шампионат всичко е възможно, особено ако Фетел освободи едно място при Черните кончета.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт