728 x 90

Льоклер: Аз съм във Ferrari, за да победя Фетел

    От началото на сезона във Формула 1 Шарл Льоклер на няколко пъти трябваше да помага на съотборника си във Ferrari Себастиан Фетел – да го пропуска напред или пък да жертва стратегията си заради развитието на състезанието на германеца. Шефът на тима Матиа Биното определи това разпределение на силите още преди първия старт – двамата

    От началото на сезона във Формула 1 Шарл Льоклер на няколко пъти трябваше да помага на съотборника си във Ferrari Себастиан Фетел – да го пропуска напред или пък да жертва стратегията си заради развитието на състезанието на германеца. Шефът на тима Матиа Биното определи това разпределение на силите още преди първия старт – двамата карат с равен статут, но в определени ситуации, които тази година се случват изключително често, Фетел получава предимство.

    Преди Гран при на Германия този уикенд Льоклер обясни, че не му е лесно да се съгласява с нарежданията да пропуска Фетел напред, но ги изпълнява, тъй като действа в интересите на тима.

    „Това е част от работата ми, трябва да го приема – обясни Льоклер. – Имаше няколко състезания, в които заповедите от бокса бяха оправдани, но имаше и такива, като това в Бахрейн, където мислех да не изпълня заповедите от бокса, тъй като разполагах с повече информация в сравнение с екипа в бокса. Знаех, че мога да съм по-бърз и мога да изпреварвам.”

    В последните три състезания Льоклер завърши пред Фетел и обяви, че е доволен от тези резултати.

    „Това е позитивен момент за мен, но не знам дали това ще са състезанията, които ще обърнат хода на сезона в моя полза – призна Шарл. – За мен е интересно предизвикателство да съм съотборник на Себастиан, той е много опитен пилот, от него научавам много неща.

    „Но целта ми е да победя Фетел, затова съм във Ferrari, винаги съм искал да съм най-бързият пилот, да победя всички срещу които се състезавам и Себ не е изключение.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт