728 x 90

Нюи: Съжалявам, че Алонсо не дойде в Red Bull

    Техническият гений на Red Bull Ейдриън Нюи разкри, че в края на 2007 година Фернандо Алонсо е бил съвсем близо до това да премине в тима на Дитрих Матешиц. През 2007 Алонсо кара за McLaren, но напусна в края на годината след разправиите с Люис Хамилтън и Рон Денис, за да се върне в Renault.

    Техническият гений на Red Bull Ейдриън Нюи разкри, че в края на 2007 година Фернандо Алонсо е бил съвсем близо до това да премине в тима на Дитрих Матешиц.

    През 2007 Алонсо кара за McLaren, но напусна в края на годината след разправиите с Люис Хамилтън и Рон Денис, за да се върне в Renault.

    Нюи премина в Red Bull през 2007 и сега разказа пред списание Esquire, че е бил много близо до това да работи с испанеца.

    „Алонсо е един от великите пилоти на нашето време, щеше да е фантастично да работим заедно – обясни Нюи. – Но понякога той взима неудачни решения, когато става въпрос за избор на отбори. Много често неговите възможности надхвърлят тези на колата, която кара.

    „Ако Алонсо беше дошъл в Red Bull, за да стане съотборник на Себастиан Фетел, то щяхме да станем свидетели на сражения като тези на Сена с Прост. Но не се стигна до там, бяхме много близо до договор с Алонсо, но така и не се разбрахме.”

    Нюи поясни, че евентуалното наемане на Алонсо би било отстъпление от политиката на Red Bull да лансира пилоти от собствената си програма. Той потвърди, че представители на тима са се срещали няколко пъти с Фернандо в Австрия, за да преговарят, но така и не са се разбрали.

    По това време Red Bull все пак направи отстъпление от тази своя политика и нае Марк Уебър, който беше съотборник на Фетел в най-силните години на тима във Формула 1, така че проблемите с Алонсо явно са били свързани с други условия.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт