728 x 90

Хамилтън тръгва пръв, пълен провал за Ferrari

    Световният шампион Люис Хамилтън спечели 87-ата си квалификация във Формула 1 и ще стартира пръв в Гран при на Германия утре, но успехът му беше засенчен от зрелищния провал на Ferrari – и двете коли на италианците дефектираха в хода на квалификацията. Шарл Льоклер беше най-бърз във втората и третата свободни тренировки, а Себастиан Фетел

    Световният шампион Люис Хамилтън спечели 87-ата си квалификация във Формула 1 и ще стартира пръв в Гран при на Германия утре, но успехът му беше засенчен от зрелищния провал на Ferrari – и двете коли на италианците дефектираха в хода на квалификацията.

    Шарл Льоклер беше най-бърз във втората и третата свободни тренировки, а Себастиан Фетел – в първата, но в квалификацията Себ не успя да завърти нито една обиколка заради повреда в турбото, а Льоклер стигна до третата част, но не успя да се върне на трасето.

    Така борбата в челото се опрости, като втори се класира Макс Верстапен с Red Bull, а на втора редица се класираха Валтери Ботас и Пиер Гасли с другите коли на първите два тима.

    Верстапен успя да изпревари Ботас с едва 0,016 секунди, но това беше достатъчно за място на първа редица, като и двамата с финландеца останаха на почти 0,4 секунди от Люис.

    Кими Райконен с Alfa Romeo спечели битката в средата на колоната и се класира пети, а до него на трета редица се класира Ромен Грожан, който кара колата на Haas с настройките от Мелбърн, т.е от първото състезание за годината.

    Класирането в квалификацията в Германия може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт