728 x 90

Наказания за Alfa Romeo, точки за Хамилтън и Кубица

    Часове след финала на Гран при на Германия вчера класирането в състезанието все още не беше ясно, тъй като стюардите разглеждаха нарушение на техническите правила от страна на Alfa Romeo. По-късно стана ясно, че Кими Райконен и Антонио Джовинаци се наказани с по 30 секунди, което се равнява на минаване през алеята пред боксовете, заради

    Часове след финала на Гран при на Германия вчера класирането в състезанието все още не беше ясно, тъй като стюардите разглеждаха нарушение на техническите правила от страна на Alfa Romeo. По-късно стана ясно, че Кими Райконен и Антонио Джовинаци се наказани с по 30 секунди, което се равнява на минаване през алеята пред боксовете, заради неразрешени функции на съединителите на колите им, които при старта от място на мокро са действали или са можели да действат като вариант на система за тракшън контрол.

    Шефът на Alfa Фредерик Васьор обяви още снощи, че тимът ще обжалва наказанията, които извадиха от зоната на точките двамата му пилоти, които финишираха седми и осми.

    След санкциите седми и осми стават пилотите на Haas Ромен Грожан и Кевин Магнусен, а в Топ 10 влизат други двама – световният шампион и лидер в класирането Люис Хамилтън и Роберт Кубица, който така осигури първата точка за сезона на опашкаря Williams.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт