728 x 90

Хамилтън посъветва Red Bull да вземе Алонсо

    Първите двама на финала на Гран при на Унгария Люис Хамилтън и Макс Верстапен направиха интересна размяна на реплики относно завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1, като поводът беше поздравлението, което отправи испанецът към двамата и похвалите му за битката им на „Хунгароринг”. 38-годишният Алонсо напусна Формула 1 в края на миналата година, след

    Първите двама на финала на Гран при на Унгария Люис Хамилтън и Макс Верстапен направиха интересна размяна на реплики относно завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1, като поводът беше поздравлението, което отправи испанецът към двамата и похвалите му за битката им на „Хунгароринг”.

    38-годишният Алонсо напусна Формула 1 в края на миналата година, след като не успя да си намери място в силен отбор, а след финала на „24 часа на Льо Ман”, където той взе втората си победа в легендарната надпревара и световната титла в надпреварите за издръжливост с Toyota, испанецът не е обявил къде ще се продължи програмата си.

    Хамилтън заяви, че Алонсо заслужава нов шанс във Формула 1, но трябва да си намери място в топ отбор, за да е в челото и Макс му отвърна, че би могъл да замести Валтери Ботас. На това Хамилтън реагира много бързо и обясни, че Ботас печели състезания тази година и предложи на Red Bull да наеме Алонсо на мястото на представящия се под очакванията Пиер Гасли.

    Гасли е на 118 точки от Макс, а в Унгария остана на 1 обиколка от Хамилтън и Верстапен, като шефовете му вече трудно сдържат недоволството си от слабото му представяне.

    Алонсо все още има договор с McLaren, но Зак Браун в прав текст обяви, че тимът няма да пречи на Фернандо, ако той си намери място във Формула 1 за сезон 2020.

    През юли обаче шефът на Red Bull във Формула 1 доктор Хелмут Марко изключи възможността тимът да наеме Алонсо, основно заради лошите му отношения с Honda – испанецът редовно се оплакваше от проблемите с моторите на японците в трите сезона, в които те работеха с McLaren.

    В същото време световният шампион за 2016 Нико Розберг обяви, че Mercedes трябва да вземе Алонсо на мястото на Ботас, чийто договор изтича в края на този сезон.

    „Трябва да започнем подписка, за да наеме Mercedes Алонсо, нека той да стане съотборник на Люис, ще е страхотно”, обяви Розберг.

    От Mercedes обаче на няколко пъти дадоха да се разбере, че заради участието на Фернандо в „Спайгейт” преди години, когато McLaren плати 100 милиона долара глоба, а Mercedes беше акционер в тима, едва ли има начин германците да решат отново да наемат испанеца.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт