728 x 90

Ф1: Наказаха Макс Верстапен с три места, поул за Шарл Льоклер

    Стюардите в ГП на Мексико от Формула 1 разгледаха всички обстоятелства около инцидента в края на квалификацията и взеха решение да накажат пилота на "Ред Бул" Макс Верстапен за неспазване на спортния регламент във Ф1. След аварията на Валтери Ботас бяха пуснати жълтите флагове, но състезателят не намали скоростта и премина най-бързо третия сектор. Самият

    Стюардите в ГП на Мексико от Формула 1 разгледаха всички обстоятелства около инцидента в края на квалификацията и взеха решение да накажат пилота на "Ред Бул" Макс Верстапен за неспазване на спортния регламент във Ф1. След аварията на Валтери Ботас бяха пуснати жълтите флагове, но състезателят не намали скоростта и премина най-бързо третия сектор.

    Самият Верстапен призна, че не е намалил скоростта, въпреки че е видял счупения болид на Ботас в лявата страна на трасето. При това видеоповторенията показват, че Верстапен трябва добре да вижда жълтия флаг. Дори Себастиан Фетел, който е бил пред него, е намалил скоростта.

    За нарушението на правилата Макс Верстапен е глобен със загуба на три места в стартовата решетка. По този начин, пилотът на "Ред Бул" ще започне неделната гонка не първи, а четвърти. От поул позиция стартира Шарл Льоклер с предимство пред Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт