728 x 90

Хамилтън най-бърз в първата тренировка в Монако

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Монако по улиците на Монте Карло, като изпревари с 0,059 секунди Макс Верстапен. Пилотът на Mercedes постигна 1.12,106 минути, а Макс с колата на Red Bull – 1.12,165 мин. Трети, на 0,072 секунди остана Валтери Ботас с другия

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Монако по улиците на Монте Карло, като изпревари с 0,059 секунди Макс Верстапен. Пилотът на Mercedes постигна 1.12,106 минути, а Макс с колата на Red Bull – 1.12,165 мин.

    Трети, на 0,072 секунди остана Валтери Ботас с другия автомобил на Mercedes.

    Шарл Льоклер с Ferrari завърши 4-и, на 0,361 секунди, а неговият съотборник – Себастиан Фетел остана на 0,717 секунди от Хамилтън.

    Пиер Гасли с втория Red Bull допълни Топ 6, но на 1,064 секунди от Люис.

    Всички най-бързи обиколки бяха постигнати с най-меките гуми на Pirelli – C5, като пилотите ще трябва да ги използват в събота още от първата част на квалификацията, тъй като разликата с другите два по-твърди типа е много голяма и с тях няма гаранция, че и най-бързите ще стигнат до битката в третата част на сесията.

    Единственият, който не записа време в първата тренировка се оказа Карлос Сайнц с McLaren, който в началото получи повреда в електрониката и тимът успя да го върне на пистата в последните 90 секунди.

    Двамата пилоти на Haas Ромен Грожан и Кевин Магнусен пък бяха временно извадени от тренировката от директора на състезанието, след като дефектираха радиовръзките на тима и системата за телеметрия и движението им по трасето нямаше как да бъде следено.

    В крайна сметка те се върнаха на пистата и Кевин постигна 8-о време, а Ромен -10-о.

    Резултатите от първата тренировка в Монако може да видте тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт