728 x 90

Доминация на Mercedes в Монако

    Люис Хамилтън и Валтери Ботас установиха доминация на Mercedes във втората свободна тренировка за Гран при на Монако, шести кръг от сезона във Формула 1. Двамата завършиха първи и втори в сесията, като световният шампион изпревари съотборника си с 0,081 секунди, а трети остана Себастиан Фетел с Ferrari, на 0,763 секунди. В първата тренировка разликите

    Люис Хамилтън и Валтери Ботас установиха доминация на Mercedes във втората свободна тренировка за Гран при на Монако, шести кръг от сезона във Формула 1.

    Двамата завършиха първи и втори в сесията, като световният шампион изпревари съотборника си с 0,081 секунди, а трети остана Себастиан Фетел с Ferrari, на 0,763 секунди. В първата тренировка разликите бяха по-малки, а Red Bull и Ferrari бяха много по-близо до Mercedes.

    Пиер Гасли поведе атаката на Red Bull с 4-о място във втората тренировка, на 0,820 секунди от Хамилтън. Съотборникът му Макс Верстапен пропусна по-голямата част от тренировката заради проблеми с охладителната система в колата му, но с първия си комплект меки гуми се класира 6-и, на 0,934 секунди от Хамилтън.

    Приятната изненада се оказа 5-ото място на Алекс Албон с Toro Rosso, който постигна пето време още в началото на сесията, като записа две бързи обиколки за много малко време и в края остана на 0,913 секунди от Хамилтън.

    При първите сериозни бързи обиколки темпото на Mercedes със средно твърдите гуми беше съизмеримо с това на Ferrari с меките, а след това с меките сликове Хамилтън и Ботас си размениха по няколко бързи обиколки, за да се откъснат пред конкуренцията.

    Фетел беше най-близо до голямата катастрофа от пилотите в челото, след като изпусна спирането за първия завой „Сен Дево”, но закова с блокирали гуми на сантиметри от предпазната стена.

    Резултати от втората тренировка може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт