728 x 90

Днес светът се сбогува с Ники Лауда във Виена

  Днес е погребението на трикратния световен шампион във Формула 1 Ники Лауда, който почина миналия понеделник на 70 години. Почитателите на легендарния пилот ще могат да се сбогуват с него във виенската катедрала „Свети Стефан”, а по-късно погребалната церемония ще е в тесен семеен кръг. В австрийските медии вече се появи информация, че Лауда е

  Днес е погребението на трикратния световен шампион във Формула 1 Ники Лауда, който почина миналия понеделник на 70 години.

  Почитателите на легендарния пилот ще могат да се сбогуват с него във виенската катедрала „Свети Стефан”, а по-късно погребалната церемония ще е в тесен семеен кръг.

  В австрийските медии вече се появи информация, че Лауда е искал да бъде погребан със състезателен гащеризон, а от семейството му засега са потвърдили само, че до ковчега му ще стои една от състезателните му каски.

  Миналата година Ники претърпя трансплантация на бял дроб, а в началото на 2019 отново лежа в болница заради усложнения след грипна инфекция. Последните му здравословни проблеми обаче са били свързани с работата на черния дроб заради които той е бил и в болницата в Швейцария, където почина.

  Лауда има три световни титли – две с Ferrari (1975 и 1977) и една с McLaren (1984), бил е съветник на Ferrari, шеф на тима на Jaguar и до последно неизпълнителен директор и акционер в отбора на Mercedes във Формула 1.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт