728 x 90

Биното получи подкрепа от Герхард Бергер

    Ferrari е в криза, а новият шеф на тима във Формула 1 Матиа Биното работи под все по-голямо напрежение, тъй като той беше в основата на рокадите по върха на Скудерията, а сега резултатите му са по-слаби от тези на уволнение Маурицио Аривабене. Бившият пилот на Ferrari Герхард Бергер обаче е на мнение, че Черните

    Ferrari е в криза, а новият шеф на тима във Формула 1 Матиа Биното работи под все по-голямо напрежение, тъй като той беше в основата на рокадите по върха на Скудерията, а сега резултатите му са по-слаби от тези на уволнение Маурицио Аривабене.

    Бившият пилот на Ferrari Герхард Бергер обаче е на мнение, че Черните кончета са в добри ръце, но Биното ще има нужда от сериозна подкрепа, за да върне отбора към успехи.

    В първите 6 старта този сезон Mercedes записа 6 победи, пет от които двойни, а най-доброто класиране за Ferrari дойде в неделя – второто място на Себастиан Фетел в Монако.

    Според непотвърдена информация този слаб старт на сезона от страна на Ferrari е донесъл сериозни промени в инженерния екип в Маранело, макар и да не го обявява пред медиите, Биното размества инженери – някои да повишени, за да реализират идеите си и да поемат повече отговорности, а други са понижени или прехвърлени в други подразделения на компанията.

    „Назначаването на Биното начело на тима беше правилно решение – коментира Бергер пред Formula Passion. – Ferrari се промени като отбор след напускането на Лука ди Монтедземоло и Стефано Доменикали, това вече не е тимът, който аз познавах добре. Но Биното успя да съживи ДНК-ата на Ferrari, но тези неща отнемат време и изискват стабилност.”

    Бергер също така се обяви против мнението на италианските медии, които след 6 поредни победи на Mercedes побързаха да отпишат сезона на Скудерията.

    „Уверен съм, че една победа ще е напълно достатъчна, за да свали напрежението в тима и обърне хода на сезона за Ferrari – прогнозира австриецът, който сега ръководи германския пистов шампионат DTM. – Заради представянето на Ferrari в Баку бях убеден, че Фетел и Льоклер ще участват в голямата битка този сезон, но след това дойдоха грешките в Монако и по-важното – колата не беше достатъчно бърза.

    „Честно казано, все още не мога да разбера какъв точно е реалният потенциал на Ferrari тази година. Но ако тимът иска да се бори за титлата, то трябва да спре с тези грешки като тази, която преживя Льоклер в квалификацията в събота.”

    И накрая, Бергер подсказа, че Биното има нужда от подкрепа, както и от разтоварване от отговорности.

    „В момента Биното е винаги и постоянно отговорен за всичко – обясни бившият пилот, който в McLaren беше съотборник с легендата Айртон Сена. – И Матиа получава много малко помощ в тази си работа. В Mercedes Тото Волф, Ники Лауда, Джеймс Алисън и Анди Кауъл са страхотен екип, но загубата на Ники ще е огромна. В Red Bull Кристиан Хорнър, Хелмут Марко и Ейдриън Нюи работят заедно.”

    И прогнозата на Бергер е, че Ferrari ще успее да се пребори за титлата този сезон, без обаче да уточни как ще стане това с оглед на изоставането в точките на тима от Маранело.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт