728 x 90

Фетел сложи край на сушата

    4-кратният световен шампион Себастиан Фетел с Ferrari спечели квалификацията за Гран при на Канада, 7-и кръг от сезона във Формула 1 и сложи край на сушата от 17 старта без полпозишън. За последно Себ стартира първи през юли миналата година, когато спечели квалификацията за домашната му Гран при на Германия. Разпределението на местата на стартовата

    4-кратният световен шампион Себастиан Фетел с Ferrari спечели квалификацията за Гран при на Канада, 7-и кръг от сезона във Формула 1 и сложи край на сушата от 17 старта без полпозишън. За последно Себ стартира първи през юли миналата година, когато спечели квалификацията за домашната му Гран при на Германия.

    Разпределението на местата на стартовата решетка за състезанието в Монреал се превърна в оспорвана битка както между фаворитите, така и между пилотите по-назад в подреждането, като катастрофата на Кевин Магнусен с Haas в края на втората част извади от борбата Макс Верстапен с Red Bull, който остана 11-и.

    Световният шампион Люис Хамилтън с Mercedes завърши 2-и, като остана на над 0,2 секунди от последната бърза обиколка на Фетел, въпреки че преди това той записа двата най-бързи тура.

    На втора редица се класираха Шарл Льоклер с другото Ferrari и Дениъл Рикардо с Renault – най-доброто класиране в квалификация този сезон за френския тим.

    Квалификацията се оказа много трудна за Валтери Ботас с другия Mercedes, който първо щеше да се завърти във втората част със средно твърдите гуми, а в третата се завъртя при първия си опит с меките. Това наложи втората му обиколка да бъде много по-консервативна, за да е сигурен, че ще постигне някакво време и накрая се класира 6-и, изпреварен и от Пиер Гасли с Red Bull.

    Топ 10 допълниха другият пилот на Renault Нико Хюлкенберг, както и двамата пилоти на McLaren Ландо Норис и Карлос Сайнц.

    Магнусен се класира 10-и, но ще стартира от алеята пред боксовете заради промените на компоненти по колата му, което му носи много наказания.

    Резултатите от квалификацията за Гран при на Канада може да видите тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт