728 x 90

Утре отново разглеждат инцидента на Фетел от Канада

    Стюардите на ФИА ще разгледат утре отново инцидента на Себастиан Фетел от Гран при на Канада, заради който германецът получи 5 секунди наказание и загуби победата в Монреал. От Ferrari поискаха ново разглеждане на случая, като тимът ще представи нови доказателства, а заседанието стартира в 15,15 часа българско време. Казусът ще се разглежда от стюардите

    Стюардите на ФИА ще разгледат утре отново инцидента на Себастиан Фетел от Гран при на Канада, заради който германецът получи 5 секунди наказание и загуби победата в Монреал. От Ferrari поискаха ново разглеждане на случая, като тимът ще представи нови доказателства, а заседанието стартира в 15,15 часа българско време.

    Казусът ще се разглежда от стюардите на Гран на Франция Тим Майер, Матийо Ремери, Яник Далма и Джей-Мари Кремпф, като ще присъстват и колегите им от Канада, които наказаха Фетел, водени от Емануеле Пиро.

    Фетел излетя от пистата в 48-ата от общо 70 обиколки, на влизането в шикана от завои 3 и 4, пресече зоната за сигурност и се върна точно пред Люис Хамитън, като го притисна до стената отдясно на трасето. Заради това стюардите го санкционираха, след финала Себ не сдържа нервите си, забави се да се качи на подиума, а публиката освирка Хамилтън.

    С това решение на стюардите Скудерията загуби шанс да спре победната серия на Mercedes – шампионите имат 7 поредни победи от 7 старта, като Хамилтън е записал тази година 5 победи.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт