728 x 90

Наказанието на Фетел от Канада остава

    Наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада – 5 секунди към времето заради опасното му връщане на пистата след излитането от трасето в 48 обиколка остава, стана ясно днес. Стюардите на ФИА на „Пол Рикар” отхвърлиха искането на Ferrari за преразглеждане на инцидента, въпреки уверенията на италианците, че разполагат с нови доказателства, които

    Наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Канада – 5 секунди към времето заради опасното му връщане на пистата след излитането от трасето в 48 обиколка остава, стана ясно днес. Стюардите на ФИА на „Пол Рикар” отхвърлиха искането на Ferrari за преразглеждане на инцидента, въпреки уверенията на италианците, че разполагат с нови доказателства, които ще променят изхода на казуса.

    От седемте нови доказателства стюардите посочиха, че пет не са нови, а другите две не са достатъчно убедителни.

    Последните две се отказаха анализът на бившия пилот Карун Чандок за британска телевизия, както и запис от камерата на каската на Фетел.

    Себастиан Фетел също се яви днес пред стюардите от Канада и колегите им, събрани за Гран при на Франция, за да разкаже отново инцидента, но и това се оказа недостатъчно.

    Подобно решение се очакваше, като на практика инцидентът и наказанието на Фетел не се разглеждат по същество, а стюардите обявиха протеста на Скудерията за недопустим, какъв щеше да е и резултатът, ако от Ferrari бяха отнесли въпроса до Апелативния съд на ФИА.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт