728 x 90

Розберг: Фетел вече няма шанс за титлата

    Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг е на мнение, че Себастиан Фетел вече няма шансове да спре Люис Хамилтън в похода му към шеста световна титла. В първите 8 състезания този сезон Хамилтън спечели 6 победи и има аванс от 76 точки пред Фетел, като първият пилот на Ferrari дори не

    Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг е на мнение, че Себастиан Фетел вече няма шансове да спре Люис Хамилтън в похода му към шеста световна титла. В първите 8 състезания този сезон Хамилтън спечели 6 победи и има аванс от 76 точки пред Фетел, като първият пилот на Ferrari дори не е и най-сериозният преследвач на британеца. Втори в класирането е другият пилот на Mercedes Валтери Ботас, който има 2 победи и изостава на 36 точки от Хамилтън.

    „Според мен, Фетел вече няма шанс за титлата – заяви Розберг във влога си в youtube. – Единственият, който все още има малък шанс да се пребори с Хамилтън е Ботас. И всички ние знаем, че ще му бъде много трудно да го направи.

    „Люис има отлични шансове да спечели шестата си световна титла, а Mercedes са все по-близо до шестата си поредна световна титла при конструкторите – това ще е феноменално постижение.”

    Розберг е последният пилот, успял да победи Хамилтън в битката за световната титла, а броени дни, след като спечели титлата синът на Кеке Розберг обяви, че слага край на кариерата си и изненадващо напусна спорта и Mercedes.

    По-рано този сезон Фетел прогнозира, че той и Ferrari ще имат шанс да обърнат хода на кампанията до Унгария, но това беше доста преди победната серия на Хамилтън и Mercedes да набере скорост.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт