728 x 90

Отборът Renault F1 официално започна кампанията за сезон 2020

Отборът Renault F1 официално стартира своята кампания за сезон 2020 с откриващо събитие в L´Atelier Renault, емблематичен шоурум на Groupe Renault на Шан´з-Елизе в Париж. Динамичното дуо на Даниел Рикардо и Естебан Окон бяха представени за първи път в отборни цветове пред медии и партньори, заедно с новият технически директор по шасито Пат Фрай. Фрагменти

Отборът Renault F1 официално стартира своята кампания за сезон 2020 с откриващо събитие в L´Atelier Renault, емблематичен шоурум на Groupe Renault на Шан´з-Елизе в Париж. Динамичното дуо на Даниел Рикардо и Естебан Окон бяха представени за първи път в отборни цветове пред медии и партньори, заедно с новият технически директор по шасито Пат Фрай.

Фрагменти от новия болид Renault R.S.20 в своите предсезонни цветове бяха представени предпремиерно на присъстващите преди официалната си премиера на зимните тестове в Барселона следващата седмица. След серията от анонси през януари, пилотите на Renault Sport Academy 2020 също присъстваха на събитието в очакване на предстоящата вълнуваща година във FIA Formula 2, FIA Formula 3 и Formula Renault Eurocup.

Президентът на Renault Sport Racing Жером Стол коментира, че 2020-а ще бъде решаваща година в развитието на Renault в спорта: „Тази година Renault ще продължи своята горда и дългогодишна история във Формула 1, навлизайки в ново десетилетие. Шеста поредна в този спорт, 2020-та е значителна година по много причини. Ние се стремим да възвърнем положителния тренд от първите три години след завръщането си във Формула 1, докато в същото време се подготвяме за следващия сезон, който ще представлява нов цикъл за всички отбори. След като завършихме първоначалната инженерна фаза, сме по-решителни от всякога да атакуваме и да се възползваме от техническите промени през 2021 година. Вярвам, че екипите ни в Енстоун и Вири ще спомогнат за съревнованието за четвърто място през тази година, както и да гарантираме, че идващата ера ще бъде успешна както за отбора, така и за марката Renault.“ 

Отборът достига финална фаза от развитието си по програмата Формула 1 и активно инвестира в персонал и най-съвременни технологии във фабриките в Енстон, Великобритания, и Вири-Шатилон, Франция, за да подпомогне амбициите си за нови шампионски титли във Формула 1.

Мениджърът на отбора Сирил Абитебул подчерта целите на отбора за сезона: "Постигането на четвърта позиция в шампионата на конструкторите остава целта за сезона, който ще бъде по-оспорван от всякога. За следващия сезон трябва да спазваме трите приоритета, определени преди старта на сезона: надежден старт; високо ниво на развитие в самото начало на сезона и резултатност. В същото време трябва да си възвърнем увереността и да засилим екипния дух, за да постигнем най-доброто, на което всички са способни, и да увеличим максимално шансовете си през всеки състезателен уикенд по време на този безпрецедентно дълъг и предизвикателен сезон. 2020 г. също е основополагаща година, която бележи края на един цикъл и подготвителната фаза към следващия. През тази година се очаква да дефинираме най-добрия възможен план за справяне с основните разлики в регулациите през 2021 г. Организационните промени, направени през втората половина на сезон 2019, са съобразени с това.“

Даниел Рикардо, който започва своя втори сезон в отбора, разкрива своята мотивация за успехи на пистата тази година: „Очаквам с нетърпение да подобря работата си с отбора, имайки цял сезон зад гърба си – от тази гледна точка нещата ще бъдат по-лесни. Научих много за себе си и очевидно много за отбора. Един от най-важните уроци за мен беше, че не става въпрос само за това да имаш най-интелигентния човек в паддока на Формула 1 – трябва всеки член на отбора да извлече максимума от себе си. По отношение на хората, с които работя най-тясно, това означава да се опитам да намеря подхода, за да постигнем тяхното върхово представяне, опитвам се да им помогна да бъдат най-добрата версия на себе си, а след това и да разбера къде аз самия мога да постигна най-доброто за деня. Изграждането на този отборен дух с Renault беше удоволствие за мен през изминалата година."

Естебан Окон е нетърпелив да се завърне като пилот обратно в отбора, с който прави първите си стъпки във Формула 1 като тийнейджър: „Много е вълнуващо и нямам търпение да изпробвам новия болид в Барселона. Имахме много време за подготовка и се чувствам готов за предизвикателството. Радвам се да се състезавам отново обратно там, където искам да бъда, след като изчаках една година. Има много нови новости в болида тази година и отборът работи усилено, за да постигне повече. Във Формула 1 всеки детайл има значение и аз видях много от детайлите на Renault R.S.20. Вълнуващо е да видите дизайна на болида, но следващото нещо, което искате е да сте зад волана и да го тествате.“

Гуаню Жу поема нова роля през тази година като тест пилот. Новакът на годината във Формула 2 ще носи по-голяма отговорност за приноса за развитието на болида през сезон 2020. „Очаквам с нетърпение да стана тест пилот на отбора“, коментира Жу: „Това е следващата стъпка след опита ми на развоен пилот през сезон 2019. Тази година имам още по-добра възможност, което означава да работя по-усилено от преди, да придобия опит в управлението на болид от Формула 1 и в същото време да подобря областите, които отборът има нужда да развие, за да им помогна да станат по-добри в бъдеще."

Благодарение на позитивната енергия, демонстрирана от пилотите и екипите от Енстоун и Вири, 2020-а се очертава да бъде вълнуваща година, както на пистата, така и на пътя.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт