728 x 90

Формула 1: "Рено" показа цветовете на болида за сезон 2020 и представи нов спонсор

Отборът на "Рено" показа как ще изглежда цветово болида Renault R.S. 20 за Формула 1 през сезон 2020. Ще припомним, че в хода на официалните предсезонни тестове за Ф1 в Барселона машината на тима беше украсена в черен цвят. Като цяло оцветяването не е променено. Болидът на "Рено", както и през сезон 2019, ще бъде

Отборът на "Рено" показа как ще изглежда цветово болида Renault R.S. 20 за Формула 1 през сезон 2020. Ще припомним, че в хода на официалните предсезонни тестове за Ф1 в Барселона машината на тима беше украсена в черен цвят.

Като цяло оцветяването не е променено. Болидът на "Рено", както и през сезон 2019, ще бъде жълто-черен. Освен това, отборът представи нов спонсор. Логистичната компания DP World става титулен партньор на тима, официалното наименование който вече е Renault DP World F1 Team.

През 2020 г. за "Рено" във Формула 1 ще се състезават 30-годишният австралийски пилот Даниел Рикардо и 23-годишният французин Естебан Окон, който дойде в отбора вместо Нико Хюлкенберг.

През 2019 г. Рикардо заработи 54 точки и зае девето място в класирането при пилотите, а "Рено" стана пети в Купата на конструкторите. Що се касае Окон, той изкара предишния сезон в статута на резервен състезател за "Мерцедес".

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт