728 x 90

Формула 1 подписа договор с най-голямата нефтена компания в света

От Формула 1 обявиха за подписването на дългосрочен контракт с най-голямата нефтено-газова компания в света Saudi Aramco, съобщава официалният сайт на световените серии. Корпорацията от Саудитска Арабия се явява лидер в добива на нефт и размера на нефтени запаси. Aramco ще стане шестият глобален партньор на световния шампионат след DHL, Emirates, Heineken, Pirelli и Rolex.

От Формула 1 обявиха за подписването на дългосрочен контракт с най-голямата нефтено-газова компания в света Saudi Aramco, съобщава официалният сайт на световените серии. Корпорацията от Саудитска Арабия се явява лидер в добива на нефт и размера на нефтени запаси.

Aramco ще стане шестият глобален партньор на световния шампионат след DHL, Emirates, Heineken, Pirelli и Rolex. Aramco ще бъде титулярен спонсор на етапите в Испания, Унгария и САЩ. Ще припомним, че неотдавна се появиха слухове за това, че в близко бъдеще в календара на Ф1 ще се появи състезание в Саудитска Арабия.

"Радостни сме да приветстваме Aramco в семейството на Формула 1. С нетърпение очакваме началото на партньорството и възможността да се работи в сферата на технологичните иновации. Ще извлечем огромна полза от опита на компанията в горивно-енергетичния сектор", – каза шефът на Формула 1 Чейз Кери.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт