728 x 90

Даниел Рикардо сменя Карлос Сайнц в McLaren

Даниел Рикардо беше обявен официално за пилот на McLaren от Сезон 2021. В британския тим той заменя Карлос Сайнц, а зад себе си оставя партньорството си с Renault. „Подписването на Даниел е още една стъпка напред в нашия дългосрочен план и ще внесе ново вълнуващо измерение в екипа, заедно с Ландо. Това е добра новина

Даниел Рикардо беше обявен официално за пилот на McLaren от Сезон 2021. В британския тим той заменя Карлос Сайнц, а зад себе си оставя партньорството си с Renault.

„Подписването на Даниел е още една стъпка напред в нашия дългосрочен план и ще внесе ново вълнуващо измерение в екипа, заедно с Ландо. Това е добра новина за нашия екип, партньори и разбира се за нашите фенове“, заяви изпълнителният директор на McLaren Racing Зак Браун.

От Renault коментираха, че "в безпрецедентния контекст на сезон 2020 г. дискусиите, проведени с Даниел Рикардо относно подновяването на неговия договор след края на 2020 г., не са успешни." 

Сирил Абитбул: „В нашия спорт, и особено в настоящата изключителна ситуация, взаимните увереност, единство и ангажираност са повече от всякога критични ценности за един работещ екип. Уверен съм, че сезон 2020 ще ни позволи да постигнем още повече заедно. Нашите амбиции и стратегията на Renault DP World F1 Team остават непроменени.“

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт