728 x 90

Формула 1: Фернандо Алонсо се присъедини към тима на Renault

Отборът на Renault DP World F1 потвърди присъединяването на Фернандо Алонсо към Естебан Окон като пилот за сезон 2021. С 314 Гран При старта, 32 победи и 97 подиума, Фернандо става част от френския тим за предстоящите сезони. Предвид силната историческа и емоционална връзка между отбора и Фернандо Алонсо – Renault и Фернандо спечелиха двете

Отборът на Renault DP World F1 потвърди присъединяването на Фернандо Алонсо към Естебан Окон като пилот за сезон 2021. С 314 Гран При старта, 32 победи и 97 подиума, Фернандо става част от френския тим за предстоящите сезони.

Предвид силната историческа и емоционална връзка между отбора и Фернандо Алонсо – Renault и Фернандо спечелиха двете си титли в световния шампион заедно през 2005 и 2006 г. – това решение е едновременно смело и значимо за бъдещето, коментират от фирмата. 

„Renault е моето семейство, моите най-любими спомени във Формула 1 с двете ми титли в Световното първенство, но сега гледам напред," добавя Алонсо. "Това е чудесен източник на гордост и с огромна емоция се връщам към отбора, който ми даде шанс в началото на кариерата ми и който сега ми дава възможност да се върна на най-високо ниво. Имам принципи и амбиции в съответствие с проекта на отбора. Техният напредък тази зима дава достоверност на целите за сезон 2022 г. и ще споделя целия си състезателен опит с всички, от инженерите до механиците и моите съотборници. Отборът иска и има средства да се върне на подиума, както и аз."

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт