728 x 90

Бялото се завръща в цветовете на Ferrari

    Болидите на пилотите на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен ще изглеждат доста по-различно през новия сезон във Формула 1, прогнозира вестник La Gazzetta dello Sport. Според изданието, новият болид, който ще бъде представен в интернет на 19 февруари и засега носи работното име 667, ще се отличава с нова цветова схема – добавяне на

    Болидите на пилотите на Ferrari Себастиан Фетел и Кими Райконен ще изглеждат доста по-различно през новия сезон във Формула 1, прогнозира вестник La Gazzetta dello Sport. Според изданието, новият болид, който ще бъде представен в интернет на 19 февруари и засега носи работното име 667, ще се отличава с нова цветова схема – добавяне на голяма бяла ивица към основния червен цвят на колите.

    Предполага се, че бялата ивица ще обхваща зоната около кокпита и в основата на капака на двигателя.

    В Скудерията не използват за първи път такава цветова схема. Преди малко повече от 20 години – през 1993 година така изглеждаха болидите на Жан Алези и Герхард Бергер, които се състезаваха с Ferrari F93. През първата половина на 90-те години обаче от Ferrari се отказаха от по-сериозното използване на бялото на борда на болидите на тима.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт