728 x 90

В Mercedes притискат Розберг с новак

    Преговорите за новия договор на Нико Розберг явно набират скорост, след като шефът на световните шампиони във Формула 1 Тото Волф също започна да оказва натиск върху лидера в класирането. Настоящият договор на Нико изтича в края на този сезон, а официално преговорите за удължаването му започват през лятото, като Розберг нае бившият пилот и

    Преговорите за новия договор на Нико Розберг явно набират скорост, след като шефът на световните шампиони във Формула 1 Тото Волф също започна да оказва натиск върху лидера в класирането.

    Настоящият договор на Нико изтича в края на този сезон, а официално преговорите за удължаването му започват през лятото, като Розберг нае бившият пилот и съсобственик на отбор Герхард Бергер да го представлява в разговорите с Mercedes.

    Нико, Волф и Ники Лауда заявиха, че искат да продължат да работят заедно, но явно не могат да се разберат за цената.

    Още по време на тестовете в Барселона протежето на Mercedes Паскал Верлайн заяви, че за догодина ще е готов да е титуляр при световните шампиони, въпреки че сега кара дебютния си сезон във Формула 1 в опашкаря Manor.

    Сега Волф обясни, че ако преговорите с Розберг се провалят, то Верлайн е сериозна алтернатива. Тото за втори път прави такова изказване, като предишния път дори спомена и Фернандо Алонсо като алтернатива на Нико.

    „Сега, целта ни е да постигнем удължаване на договора на Нико – заяви Волф пред Sport Bild. – Но ако не се споразумеем, ще трябва да измислим нещо друго.

    „Ние сме наясно, че в момента разполагаме с най-добрия автомобил във Формула 1, имаме много силен отбор и имаме добри перспективи за бъдещето. Това е важен аргумент в преговорите с Нико, освен това ние сме наясно какво можем да очакваме от него на пистата, което не е никак малко.”

    Възможността да се отвори едно свободно място в Mercedes за следващия сезон предизвика интереса на всички пилоти във Формула 1, като освен Алонсо, в спекулациите попадна и името на новата звезда на Ferrari Себастиан Фетел.

    „Що се отнася до Фетел, бих му казал това, което казвам на всички други негови колеги, ние първо преговаряме с настоящите ни пилоти. И ако не успеем да се споразумеем с тях, тогава търсим друг вариант – обясни Волф. – Тази година Паскал е под наем в Manor и рано или късно ще кара за Mercedes, не се съмнявайте в това.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт