728 x 90

Нико Розберг отново подхвърли, че ще остане в Mercedes

    Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг отново подхвърли, че ще остане още няколко сезона в Mercedes. В момента бившият пилот Герхард Бергер преговаря от името на Нико за удължаването на договора на германеца с тима, а контрактът изтича в края на 2016 година. Вече на няколко пъти Нико и шефовете на Mercedes

    Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг отново подхвърли, че ще остане още няколко сезона в Mercedes. В момента бившият пилот Герхард Бергер преговаря от името на Нико за удължаването на договора на германеца с тима, а контрактът изтича в края на 2016 година.

    Вече на няколко пъти Нико и шефовете на Mercedes Ники Лауда и Тото Волф обявиха, че искат да продължат да работят заедно, но преговорите напредват по-бавно от очакваното. Според непотвърдена информация забавянето се дължи на липсата на съгласие за срока на новия договор – от Mercedes искат да предложат на Нико контракт за максимум една плюс една години, а Розберг предпочита да е за поне две плюс една години.

    „Да, преговорите вървят, но в момента не мисля за това – призна Розберг, който с победата си в Баку през миналия уикенд отново увеличи преднината си в класирането. – Няма напрежение сделката да се случи бързо, така че всичко е спокойно. Мисля, че се справяме добре заедно с Mercedes. Мисля, че ще остана още много години в отбора, сигурен съм.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт