728 x 90

Жак Вилньов: Във Формула 1 има бебета, а не герои

    Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов се оказа един от критиците на решението на стюардите на Гран при на Великобритания състезанието миналата неделя да започне зад кола на сигурността заради мократа писта. „Какво очаквахте – саркастично запита канадецът. – Повечето от пилотите във Формула 1 са още бебета. Ако искаме Формула 1 да

    Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов се оказа един от критиците на решението на стюардите на Гран при на Великобритания състезанието миналата неделя да започне зад кола на сигурността заради мократа писта.

    „Какво очаквахте – саркастично запита канадецът. – Повечето от пилотите във Формула 1 са още бебета. Ако искаме Формула 1 да е вълнуваща за феновете, те трябва да виждат в състезанията герои, а не деца. Феновете имат нужда от идоли, които да следят и на които да искат да приличат. Сега обаче Формула 1 им предлага нещо друго, пилоти, които изкарват милиони, но се крият като страхливци зад колата на сигурността. Вече не е необходимо да си специален пилот, за да караш във Формула 1.”

    Позицията на Вилньов беше подкрепена от още един бивш пилот във Формула 1 – Герхард Бергер.

    „Ако на магистралата изведнъж завали, шофьорите не спират, а се адаптират към промяната в атмосферните условия – образно обясни легендарният австриец. – Това, което стана в Англия не беше честно спрямо феновете, които бяха лишени от тръпката на истинския старт на състезанието.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт