728 x 90

Apple купува Формула 1?

    Технологичният гигант Apple има интерес да купи основния пакет акции във Формула 1, за които настоящият собственик CVC търси купувач. Информацията е на британския журналист Джо Сейуърд, който обаче не може да цитира източници с имената им. Според него, преговорите между Apple и CVC са преминали отвъд първоначалната фаза и дори вече е налице първото

    Технологичният гигант Apple има интерес да купи основния пакет акции във Формула 1, за които настоящият собственик CVC търси купувач. Информацията е на британския журналист Джо Сейуърд, който обаче не може да цитира източници с имената им.

    Според него, преговорите между Apple и CVC са преминали отвъд първоначалната фаза и дори вече е налице първото предложение от страна на Apple за покупката на акциите.

    Причините за интереса на Apple към Формула 1 са няколко, като една от тях е, че така гигантът ще осигури свежо и интересно съдържание за продукта си Apple TV. И тук не става въпрос само за достъп до огромния видео архив на световния шампионат, но и за дълго чаканото пряко излъчване на състезанията в интернет.

    От друга страна, Apple упорито работи по създаването на собствен автомобил и в близко бъдеще ще влезе и в този бизнес. Очаква се дебютът на електромобила на производителя на iPhone и компютрите Mac да дебютира през 2020 година.

    Със съюзник от ранга на Формула 1 Apple ще може да промотира новия си автомобил в световен мащаб и да промени имиджа му в посока спорт и динамика.

    Естествено, от Apple и CVC Capital Partners отказаха коментар на евентуалната сделка, но още от миналата година Бърни Екълстоун повтаря, че съвсем скоро Формула 1 ще има нов собственик.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт