728 x 90

Нико Розберг подписа с Mercedes за още 2 години

    Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг подписа нов договор с Mercedes и ще кара за германския тим поне до края на 2018 година. Нико и отборът преговарят от няколко месеца за новия му договор, като и двете страни декларираха, че не обсъждат други варианти и искат да продължат да работят заедно. Новината

    Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Нико Розберг подписа нов договор с Mercedes и ще кара за германския тим поне до края на 2018 година. Нико и отборът преговарят от няколко месеца за новия му договор, като и двете страни декларираха, че не обсъждат други варианти и искат да продължат да работят заедно. Новината беше съобщена днес от Mercedes в Twitter, но все още не се съобщават повече детайли за сделката.

    Във финалната част на преговорите Розберг използва бившия пилот и бивш съсобственик на отбор във Формула 1 Герхард Бергер, който преговаря от негово име, тъй като Нико не искаше да се разсейва по време на битката за титлата със съотборника му Люис Хамилтън. След новия договор на Нико трите топ тима във Формула 1 вече са наясно с пилотите си за следващия сезон.

    Себастиан Фетел и Кими Райконен остават във Ferrari, а Дениъл Рикардо и Макс Верстапен ще продължат да карат за Red Bull. С новия договор на Нико, той се изравнява с Хамилтън, чийто договор също изтича в края на 2018 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт