728 x 90

Бергер: Верстапен ми напомня за Сена!

    Макс Верстапен успя да направи 11 изпреварвания в последните 15 обиколки на Гран при на Бразилия, които му осигуриха третото място на състезанието, преминало изцяло на дъжд. В Red Bull рискуваха със стратегията на Макс и по-рано му сложиха гуми интермедия, но дъждът така и не спря и малко преди финала той отново получи мокри

    Макс Верстапен успя да направи 11 изпреварвания в последните 15 обиколки на Гран при на Бразилия, които му осигуриха третото място на състезанието, преминало изцяло на дъжд.

    В Red Bull рискуваха със стратегията на Макс и по-рано му сложиха гуми интермедия, но дъждът така и не спря и малко преди финала той отново получи мокри гуми. С тях и с отлично работещото шаси на Red Bull на мокрото холандецът направи някои запомнящи се атаки, които накараха специалистите да го сравнят с легендите Айртон Сена и Михаел Шумахер.

    Първо това направи шефът на Red Bull Кристиан Хорнър, а сега дойде ред и на бившия съотборник на Сена Герхард Бергер.

    „За първи път казвам това, но когато гледам карането на Макс, той ми напомня за Сена – призна австриецът. – Двамата с Айртон бяхме близки, не бяхме само съотборници и винаги съм го смятал за велик пилот. Нямаше друг на неговото ниво, като личност, като подготовка, като пилотиране, като резултати. Айртон се отличаваше от всички нас.

    „Винаги много съм уважавал Сена и досега не съм си позволявал да сравня който и да е пилот с него. Но според мен, този паралел е уместен. Макс кара впечатляващо.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт