728 x 90

Бергер: Удивен съм от прогреса на Ferrari

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер, който натрупа опит и като съсобственик на тим в световния шампионат призна, че е удивен от прогреса в представянето на Ferrari. Скудерията започна много силно 2017 година – отлични резултати на тестовете и победа в първия старт за сезона в Австралия. Въпреки това обаче Бергер продължава да смята,

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер, който натрупа опит и като съсобственик на тим в световния шампионат призна, че е удивен от прогреса в представянето на Ferrari. Скудерията започна много силно 2017 година – отлични резултати на тестовете и победа в първия старт за сезона в Австралия.

    Въпреки това обаче Бергер продължава да смята, че световните шампиони от Mercedes остават фаворити в битката за титлата тази година.

    „Ясно е, че през зимата във Ferrari са направили огромна стъпка напред – обясни Бергер пред ServusTV. – Честно казано, удивен съм от този прогрес.

    „Доволен съм и от още нещо – доктор Хелмут Марко не крие проблемите в Red Bull, не търси оправдания, а начин те да бъдат решени. Уверен съм, че в следващите състезания Red Bull ще догони лидерите.

    „В квалификацията в Мелбърн се видя, че пилотите на Mercedes имат предимство, което обаче не беше толкова ясно изразено в хода на състезанието.

    „И аз, като всички фенове се надявам, че този сезон ни очаква много по-оспорвана битка за титлата, в която да участват повече отбори и пилоти.

    „Новите болиди ми харесват – те вече са много по-бързи, по-агресивни, сигурен съм, че и на феновете това им допада. Но пък изпреварванията намаляха, така значението на DRS системата става още по-важно, въпреки че аз не съм сред почитателите на това решение. Но е ясно, че не може да има състезания без изпреварвания.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт