728 x 90

Официално: Кубица ще е титуляр в Williams догодина

Полякът Роберт Кубица е новият титулярен пилот на Williams за сезон 2019 във Формула 1, официално обяви днес тимът. Тази сделка се очаква от месеци, като накрая медиите познаха и деня, в който тя ще бъде потвърдена. Този сезон Кубица беше резерва в Williams, догодина ще си партнира с новака Джордж Ръсел. Тимът напускат Ланс

Полякът Роберт Кубица е новият титулярен пилот на Williams за сезон 2019 във Формула 1, официално обяви днес тимът. Тази сделка се очаква от месеци, като накрая медиите познаха и деня, в който тя ще бъде потвърдена.

Този сезон Кубица беше резерва в Williams, догодина ще си партнира с новака Джордж Ръсел. Тимът напускат Ланс Строл, който отива във Force India, където баща му е основен акционер и Сергей Сироткин.

Титулярното място на Кубица се очаква да бъде подплатено с 10 милиона евро, идващи от полската петролна компания PKN Orlen, която от години спонсорира полски пилоти на най-високо ниво в моторните спортове. Сега обаче Кубица, който е изключително популярен в родината си си осигури най-голямата спонсорска сделка в историята на Полша.

Според медиите в Полша, заради титулярното място в Williams Кубица е отказал да е резерва в Renault и Ferrari, въпреки  че в италианския тим са му предлагали и участие в петъчни тренировки с тима на Haas F1.

Очаква се, че дебютът на Роберт като тиуляр ще е още другата седмица, когато са тестовете след края на сезона на пистата Абу Даби, където този сезон приключва сезонът във Формула 1.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт