728 x 90

Каски на Сена и Шумахер излизат на търг

    Две каски – на легендите Айртон Сена и Михаел Шумахер, ще предложи търгът на RM Sotheby’s в Париж на 6 февруари, а за продажба ще има и вещи, принадлежали на друг световен шампион във Формула 1 – Фернандо Алонсо. Каската на Сена е от 1990 година, като става въпрос за шлема, който бразилецът подарява на

    Две каски – на легендите Айртон Сена и Михаел Шумахер, ще предложи търгът на RM Sotheby’s в Париж на 6 февруари, а за продажба ще има и вещи, принадлежали на друг световен шампион във Формула 1 – Фернандо Алонсо.

    Каската на Сена е от 1990 година, като става въпрос за шлема, който бразилецът подарява на мениджъра си Анджело Парила, с когото е работил в картинга. Предполага се, че цената на тази каска може да достигне между 80 000 и 120 000 евро.

    Шлемът на Михаел Шумахер е с автограф и с него той завърши трети в Гран при на Франция през 2005 година, като от аукциона прогнозират, че цената му може да стигне 40 000 – 50 000 евро.

    На търг излизат и задни гуми от Ferrari-то на Михаел от 1997 година, както и част от задното крило на Benetton-а му от Гран при на Австралия 1994, но този компонент не е бил на колата по време на удара с Деймън Хил и цената му ще е по-ниска – между 3000 и 5000 евро.

    Продава се и воланът, с който Михаел е карал в няколко състезания през 1993 и 1994, като той е с автограф, но може да се окаже най-евтината покупка – около 3000 евро.

    На търгът ще се продава и гащеризон на Фернандо Алонсо от сезон 2006 – годината, в която той спечели втората си световна титла с Renault. Смята се, че този гащеризон е бил използван от испанеца за срещи с медиите, а с него вървят и комплект ръкавици, както и една състезателна обувка. Предполага се, че цената на комплекта може да достигне 3000 евро.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт