728 x 90

Кими Райконен стана треньор по мотокрос

    Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен ще кара този и следващия сезон в тима, с който влезе във Формула 1 – Sauber, но финландецът използва зимната пауза, за да даде някой друг урок на сина си по мотокрос. Кими започва с картинга на 10 години, но още 3 години неговият баща го качва на

    Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен ще кара този и следващия сезон в тима, с който влезе във Формула 1 – Sauber, но финландецът използва зимната пауза, за да даде някой друг урок на сина си по мотокрос.

    Кими започва с картинга на 10 години, но още 3 години неговият баща го качва на първия му мотокрос мотоциклет Italjet. Синът на Кими е на 4, така че явно му е време да се пробва в мотокроса.

    Кими притежава собствен мотокрос тим – Ice 1 Racing, който участва в световния шампионат, а и самият Райконен често е демонстрирал, че се справя отлично на две колела.

    Наскоро Кими заяви, че няма да насилва сина си Робин да кара картинг или да става пилот, а ще му помага във всичко, което малкият избере. Явно мотокросът засега надделява над пистовите изкушения.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт