728 x 90

Грожан: Първите състезания няма да дадат точна картина

    Пилотът на Haas Ромен Грожан прогнозира, че първите състезания от новия сезон във Формула 1 няма да дадат точна представа за това какво е разпределението на силите, тъй като ще се проведат на много различаващи се едно от друго трасета. „Имаме някаква представа за това какво сме направили на тестовете – обясни французинът. – Но

    Пилотът на Haas Ромен Грожан прогнозира, че първите състезания от новия сезон във Формула 1 няма да дадат точна представа за това какво е разпределението на силите, тъй като ще се проведат на много различаващи се едно от друго трасета.

    „Имаме някаква представа за това какво сме направили на тестовете – обясни французинът. – Но „Албърт парк”, „Сахир” и „Шанхай” са три много различни трасета. След това заминаваме за Баку, там пистата е съвършено различна, а после идва Барселона, където всички отбори ще представят много нови неща по колите. Така че ще е трудно да се добие ясна представа кой на какво е заложил в развитието на новата си кола в първите няколко състезания.”

    Грожан поясни, че дори и да има някакво стопяване на аванса на големите отбори от техните преследвачи в началото на сезона, разликата ще бъде възстановена за няколко състезания с оглед на това, че големите тимове работят много по-бързо и мащабно по развитието на колите си.

    „Такава е реалността във Формула 1 – заяви французинът. – В Red Bull решиха да използват тук новите елементи и компоненти, които бяха предвидени за Шанхай. Това е сериозно обновление. Все още не знам какви ще са следващите стъпки на Mercedes и Ferrari, но и там ще има интересни новини този уикенд. Тези отбори имат по-голям бюджет и винаги ще имат повече нови неща от нас в хода на сезона.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт