728 x 90

Льоклер тръгва пръв, няма да пропуска Фетел

    Новият пилот на Ferrari Шарл Льоклер спечели първия си полпозишън в едва втория си старт за Скудерията, след като записа двете най-бързи обиколки в третата част на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Шарл изпревари с 0,294 секунди съотборника си Себастиан Фетел, който направи само една бърза обиколка в третата част заради това, че използва

    Новият пилот на Ferrari Шарл Льоклер спечели първия си полпозишън в едва втория си старт за Скудерията, след като записа двете най-бързи обиколки в третата част на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Шарл изпревари с 0,294 секунди съотборника си Себастиан Фетел, който направи само една бърза обиколка в третата част заради това, че използва повече гуми във втората част на сесията.

    Това е 62-а първа редица на старта за Ferrari, с което италианците изравниха рекорда на McLaren и Williams.

    На втора редица се наредиха двамата пилоти на Mercedes, като Люис Хамилтън е трети, а Валтери Ботас – 4-и. Световният шампион остана на 0,324 секунди зад Льоклер и изпревари с едва 0,066 секунди победителя от Австралия и лидер в класирането Ботас.

    Льоклер дойде този сезон в Маранело като заместник на последния световен шампион на Ferrari Кими Райконен и в Австралия завърши пети, като преди финала получи заповеди от бокса да не атакува движещия се пред него Фетел, който обаче беше по-бавен заради проблеми с гумите.

    Още вчера от Ferrari изрично уточниха, че в състезанието утре на Льоклер няма да му се налага да пропуска Фетел, ако е пред него и двамата се борят за победата или за по-предно класиране. По-рано тази година шефът на тима Матиа Биното беше заявил, че Фетел ще е пилот №1 в първите състезания за годината. Също Биното обаче поясни, че „Шарл има право да се бори за полпозишъна, да остане пред Фетел в състезанието и тимът няма да го спира”.

    Шефът на Скудерията също така поясни, че за италианците е важно двамата им пилоти да не се състезават един с друг и да не поемат рискове да се ударят.

    Макс Верстапен с Red Bull се класира пети, на почти 0,9 секунди от Льоклер, а до него на трета редица се нареди най-бързият от пилотите извън трите големи тима – Кевин Магнусен с Haas.

    Топ 10 допълниха Карлос Сайнц (McLaren), Ромен Грожан с другата кола на Haas, Кими Райконен с Alfa Romeo и другият пилот на McLaren Ландо Норис.

     

    Класиране в квалификацията за Гран при на Бахрейн:

    1. Шарл Льоклер, Ferrari      1.27,866 мин.

    2. Себастиан Фетел, Ferrari   +0,294 сек

    3. Люис Хамилтън, Mercedes +0,324 сек

    4. Валтери Ботас, Mercedes   +0,390 сек

    5. Макс Верстапен, Red Bull  +0,886 сек

    6. Кевин Магнусен, Haas       +0,891 сек

    7. Карлос Сайнц, McLaren    +0,947 сек

    8. Ромен Грожан, Haas +1,149 сек

    9. Кими Райконен, Alfa Romeo       +1,156 сек

    10. Ландо Норис, McLaren    +1,177 сек

    11. Даниел Рикардо, Renault

    12. Алекс Албон, Toro Rosso

    13. Пиер Гасли, Red Bull

    14. Серхио Перес, Racing Point

    15. Даниил Квят, Toro Rosso

    16. Антонио Джовинаци, Alfa Romeo

    17. Нико Хюлкенберг, Renault

    18. Ланс Строл, Racing Point

    19. Джордж Ръсел, Williams

    20. Роберт Кубица, Williams

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт