728 x 90

Сайнц: Всички искаха да победят сина на световния шампион

    Пилотът на McLaren във Формула 1 Карлос Сайнц разкри, че известната фамилия помага и пречи в моторните спортове, като коментарът му беше посветен на влизането на Мик Шумахер във фокуса на вниманието на медиите, отразяващи Формула 1. „Още в картинга бях наясно, че на резултатите ми се обръща специално внимание, тъй като съм син на

    Пилотът на McLaren във Формула 1 Карлос Сайнц разкри, че известната фамилия помага и пречи в моторните спортове, като коментарът му беше посветен на влизането на Мик Шумахер във фокуса на вниманието на медиите, отразяващи Формула 1.

    „Още в картинга бях наясно, че на резултатите ми се обръща специално внимание, тъй като съм син на голяма звезда – обясни Карлос. – В началото ми беше трудно, след това обаче свикнах с това напрежение, научих се да го превръщам в мотивация.”

    Карлос е син на двукратния световен рали шампион Карлос Сайнц, който до титлите на Фернандо Алонсо, беше най-голямата звезда на автомобилния спорт в Испания.

    „Децата са много интересни – допълни Сайнц-младши. – В картинга всички искаха да ме победят, не само защото съм син на световния шампион, а и да направят впечатление на баща ми. Това също не ми харесваше. Тогава баща ми каза: „Или ти ще ги побеждаваш, или те теб, няма средно положение.” Тогава ми стана ясно, че във всеки един старт трябва да се боря с всички сили, за да съм напред.

    „Станах по-агресивен, отношението към мен се промени, вече не бях толкова дружелюбен и обаятелен, не държах да се харесам на всички, това ми помогна да се развия като пилот.

    „В последните седмици вниманието към Мик Шумахер е много сериозно, особен след първите му тестове във Формула 1. Много добре го разбирам какво чувства. Но понякога вниманието на медиите помага, освен това, Мик е заобиколен с много качествени и опитни хора, които знаят как да му помагат и да не му пречат.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт