728 x 90

Хамилтън: Не можем веднага да догоним Ferrari

    Световният шампион Люис Хамилтън призна, че Mercedes няма възможност да неутрализира предимството в скоростта, което демонстрираха пилотите на Ferrari във втората петъчна тренировка за Гран при на Азербайджан, 4-и кръг от сезон 2019 във Формула 1. Шарл Льоклер и Себастиан Фетел оглавиха класирането, като Фетел остана на три десети от секундата зад съотборника си, а

    Световният шампион Люис Хамилтън призна, че Mercedes няма възможност да неутрализира предимството в скоростта, което демонстрираха пилотите на Ferrari във втората петъчна тренировка за Гран при на Азербайджан, 4-и кръг от сезон 2019 във Формула 1.

    Шарл Льоклер и Себастиан Фетел оглавиха класирането, като Фетел остана на три десети от секундата зад съотборника си, а Хамилтън завърши на почти 0,7 секунди от Шарл.

    Първата тренировка се провали заради инцидент с капак на шахта и проточилия се ремонт, а във втората доминираха пилотите на Скудерията.

    „Петъчният ден се оказа малко странен – призна Хамилтън. – Втората тренировка мина добре, но е ясно, че Ferrari са много бързи и изглежда, че са доста пред нас. Трябва да разберем защо губим време спрямо тях.

    „Едва ли ще намерим как да наваксаме седем десети от секундата от днес до утре, но ще направим всичко възможно, за да развием колата в правилната посока.”

    Другият пилот на Mercedes Валтери Ботас остана на 1,1 секунди от Льоклер и на почти половин секунда от Хамилтън, като остана пети.

    Ferrari направи сериозни подобрения по SF90 за Баку, но Льоклер обясни, че все още му е „трудно да прецени работата на новия аеропакет” заради малкото време, което прекара на пистата.

    „Мисля, че състезателното ни темпо ще е доста силно – прогнозира Льоклер. – Но очаквам Mercedes да участват активно в битката за полпозишъна утре, стига да успеят да си решат проблемите.”

    Според техническия шеф на Mercedes Джеймс Алисън разликата в състезателното темпо между Ferrari и Mercedes не е много голяма, но все пак е в полза на Скудерията.

    Във втората тренировка сред пилотите на първите два тима се нареди Макс Верстапен с Red Bull, който завърши 4-и, на 0,9 секунди от Льоклер.

    Топ 10 допълниха Даниил Квят с Toro Rosso, Карлос Сайнц сMcLaren, Алекс Албон с Toro Rosso, Пиер Гасли с Red Bull и Ландо Норис с другия McLaren.

     

    Класиране във втората свободна тренировка в Азербайджан:

    1. Шарл Льоклер, Ferrari      1.42,872 мин

    2. Себастиан Фетел, Ferrari   +0,324 сек

    3. Люис Хамилтън, Mercedes +0,669 сек

    4. Макс Верстапен, Red Bull  +0,921 сек

    5. Валтери Ботас, Mercedes   +1,131 сек

    6. Даниил Квят, Toro Rosso  +1,305 сек

    7. Карлос Сайнц, McLaren    +1,311 сек

    8. Алекс Албон, Toro Rosso  +1,344 сек

    9. Пиер Гасли, Red Bull         +1,368 сек

    10. Ландо Норис, McLaren    +1,423 сек

    11. Кевин Магнусен, Haas     +2,029 сек

    12. Антонио Джовинаци, Alfa Romeo      +2,494 сек

    13. Серхио Перес, Racing Point      +2,564 сек

    14. Кими Райконен, Alfa Romeo     +2,610 сек

    15. Дениъл Рикардо, Renault +2,611 сек

    16. Ромен Грожан, Haas        +2,746 сек

    17. Нико Хюлкенберг, Renault       +3,845 сек

    18. Ланс Строл, Racing Point +5,003 сек

    19. Роберт Кубица, Williams +5,239 сек

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт