728 x 90

McLaren ще доставя батериите във Формула Е

McLaren ще доставя батериите във Формула Е

Петият сезон и новите батерии ще се окажат изключително важни за развитието на Формула Е, тъй с тях пилотите ще трябва да изкарват от старта до финала и задължително спиране в бокса за смяна на автомобилите ще отпадне. ФИА обяви избора вчера и поясни, че договорът на McLaren е за две, а не за първоначално

Петият сезон и новите батерии ще се окажат изключително важни за развитието на Формула Е, тъй с тях пилотите ще трябва да изкарват от старта до финала и задължително спиране в бокса за смяна на автомобилите ще отпадне.

ФИА обяви избора вчера и поясни, че договорът на McLaren е за две, а не за първоначално обявените три години, тъй като батериите се развиват твърде бързо и Формула Е не може да си позволи да изостане от този прогрес.

Сега батериите във Формула Е се доставят от Williams Advanced Engineering, а McLaren също участва в този шампионат от самото начало, като осигури електромоторите, трансмисията и електрониката за управлението им за болидите в първия сезон.

Шефът на Формула Е Алехандро Агаг обяви, че в битката за доставчик на батерии са участвали девет големи компании, като според медиите, сред тях е бил и Porsche.

„Задачата за петия сезон е в батериите да има два пъти повече енергия от сега – обясни Агаг. – Можехме да увеличим скоростта на колите или да търсим по-дълъг пробег, ние избрахме по-дългия пробег. Така ще се види колко много са се развили батериите в първите четири години от съществуването на Формула Е.”

Световният съвет на ФИА утвърди вчера и календарът на третия сезон във Формула Е, който стартира на 9 октомври в Хонг Конг – една от новите дестинации за шампионата.

На 12 ноември е състезанието в Маракеш, на 18 февруари в Буенос Айрес, на 1 април – в Мексико Сити, на 13 май – в Монако, на 20 май – в париж, на 10 юни – в Берлин, на 1 юли – в Брюксел и сезонът завършва с две двойни състезания, като Ню Йорк и Монреал си размениха местата. На 15 и 16 юли са стартовете в Бруклин и сезонът завършва на 29 и 20 юли в Монреал.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт