728 x 90

Aston Martin влиза в DTM догодина

    Британската компания Aston Martin ще е новият участник в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) от догодина, стана ясно вчера. Aston Martin известно време демонстрира интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които се очаква да влязат в сила за сезон 2021 година, след това се отказа и сега ще стартира в

    Британската компания Aston Martin ще е новият участник в Германския пистов шампионат за туристически автомобили (DTM) от догодина, стана ясно вчера. Aston Martin известно време демонстрира интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които се очаква да влязат в сила за сезон 2021 година, след това се отказа и сега ще стартира в DTM. Компанията има добре развита GT програма с автомобили в GTE за Льо Ман, както и класовете GT3 и GT4.

    В DTM Aston Martin ще си партнира с два тима – R-Motorsport и HWA, като първият вече има собствена състезателна програма с коли на британската марка, но в DTM няма да участва като заводски тим. В същото време Aston Martin и HWA основават нова съвместна компания, която ще отговаря за развитието, сглобяването и участието с новите коли за DTM.

    Така догодина в DTM отново ще участват три марки – Audi и BMW остават, а Mercedes се изтегля в края на тази година заради участието си във Формула Е.

    „Решението на производител на луксозни спортни автомобили като Aston Martin да влезе в DTM е историческо събитие за нас и важен момент за международната ориентация на шампионата”, заяви шефът на DTM Герхард Бергер.

    DTM вече уеднакви техническите си правила с японския пистов шампионат Super GT, като в бъдеще се очакват повече участници и в двете надпревари.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт