728 x 90

Мик Шумахер ще работи със сина на Жан Тод

    Последните дни донесоха много новини около сина на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Ник. 19-годишният пилот, който миналата година спечели европейската титла във Формула 3 вече е част от академията за млади пилоти на Ferrari, а през уикенда се представи повече от добре в Състезанието на шампионите в Мексико – както

    Последните дни донесоха много новини около сина на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер – Ник. 19-годишният пилот, който миналата година спечели европейската титла във Формула 3 вече е част от академията за млади пилоти на Ferrari, а през уикенда се представи повече от добре в Състезанието на шампионите в Мексико – както в надпреварата за Купата на нациите, където двамата със Себастиан Фетел стигнаха до финала, така и в индивидуалния турнир.

    А тази седмица стана ясно, че Мик ще работи с мениджърската компания All Road Management, която е на Никола Тод – синът на президента на ФИА Жан Тод. Клиенти на компанията са Шарл Льоклер – новият пилот на Ferrari и ветеранът Фелипе Маса, който рестартира кариерата си в петия сезон във Формула Е, както и много други пилоти.

    Досега мениджър на Мик беше Сабине Кем – мениджър на Михаел, а в миналото – лично пресаташе на Шумахер-старши.

    Предполага се, че като част от академията на Ferrari тази година Мик ще участва в две свободни тренировки с кола на Haas F1 и Sauber в хода на сезона и ще кара за Скудерията на тестовете след Бахрейн и Испания. През новия сезон Мик ще се състезава във Формула 2.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт