728 x 90

Алонсо: След Льо Ман ще мисля за сезон 2020

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо изкара натоварена седмица – във вторник и сряда испанецът участва в тестовете в Бахрейн, където кара за McLaren и Pirelli, а в четвъртък пристигна на „Пол Рикар”, за да тества LMP1 прототипа на Toyota в подготовка за предстоящите „6 часа на „Спа” и „24 часа на Льо

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо изкара натоварена седмица – във вторник и сряда испанецът участва в тестовете в Бахрейн, където кара за McLaren и Pirelli, а в четвъртък пристигна на „Пол Рикар”, за да тества LMP1 прототипа на Toyota в подготовка за предстоящите „6 часа на „Спа” и „24 часа на Льо Ман”.

    „Всеки път, когато седна зад волана на автомобил от LMP1 класа, научавам нещо ново – призна пред вестник Marca Алонсо. – Винаги има нови елементи, нови програми, които трябва да бъдат пробвани и оценени. Сега колата ни е различна от тази, която карахме в Себринг, тимът постоянно развива прототипа и той става все по-добър.”

    В края на март Алонсо тества и пикапа на Toyota, с който Насер Ал-Атия спечели рали „Дакар” тази година, но призна, че все още не мисли да се пробва в рали-рейдовете.

    „В последните години имах възможност да пробвам най-различни състезателни машини, включително и мотоциклета на Honda за MotoGP. Интересно ми е какви са възможностите на един или друг автомобил, на едно или друго трасе.

    „Трябва много внимателно да дискутираме темата за рали-рейдовете. Едно е да направиш тест и да се позабавляваш зад волана, съвсем друго е да участваш пълноценно в такова състезание. В близките месеци ще съм сериозно натоварен – предстоят ми стартовете на „Спа”, в Индианаполис и Льо Ман. До юли няма да мисля за нищо друго.”

    Фернандо потвърди информацията, че не обмисля вариант да се пробва във Формула Е.

    „През лятото ще правя планове за 2020 година, само да мине Льо Ман – обясни испанецът. – Сега са важни предстоящите стартове. Да, гледам Формула Е, опитвам се да не пропускам състезание, тъй като там карат бившите ми съотборници Фелипе Маса и Щофел Вандоорн и настоящите ми колеги в Toyota Себастиен Буеми и Хосе-Мария Лопес, но не съм мислил за този шампионат като вариант за мен.”

    Тестовете на Алонсо продължават в понеделник – този път с подготовката му за „500 мили на Индианаполис”. Фернандо обяви, че при второто му участие там целта си остава същата – победа.

    „Победата в Индианаполис е единственото, което ми липсва, но знам, че ще е много трудно, тъй като зависи от много фактори – призна пилотът. – Но аз и тимът трябва да се подготвим максимално добре. Тази година няма да работим с тима на Andretti, така че ще трябва сами да свършим много работа.”

    Алонсо похвали прогреса на McLaren от началото на сезона във Формула 1, както и представяето на Шарл Льоклер в едва втория му старт за Ferrari. Но беше категоричен, че битката на Шарл със съотборника му Себастиан Фетел „няма нищо общо” с противопоставянето на Фернандо с Люис Хамилтън в McLaren през 2007 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт