728 x 90

Алонсо най-вероятно ще напусне Toyota

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо най-вероятно ще напусне тима на Toyota в световния шампионат за издръжливост в края на този сезон. Суперсезонът приключва през юни с „24 часа на Льо Ман”, състезанието, което миналата година спечелиха точно испанецът и съотборниците му. Слуховете за това, че Toyota няма да задържи Алонсо вървят от

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо най-вероятно ще напусне тима на Toyota в световния шампионат за издръжливост в края на този сезон. Суперсезонът приключва през юни с „24 часа на Льо Ман”, състезанието, което миналата година спечелиха точно испанецът и съотборниците му.

    Слуховете за това, че Toyota няма да задържи Алонсо вървят от началото на годината, но в последните месеци се засилиха, като сега тимът официално обяви, че няма да ги коментира.

    „Очакваме да обявим пилотите си за следващия сезон сравнително скоро”, обясни говорител на Toyota, който отказа да коментира дали Брендън Хартли е кандидат №1 да смени Алонсо в екипа на Себастиен Буеми и Казуки Накаджима за сезон 2019/2020.

    През януари, когато Алонсо спечели „24 часа на Дейтона” той обясни, че шансовете му да остане в Toyota са 50/50, но не пожела да бъде по-конкретен.

    След това испанецът обясни, че иска да участва в „състезания икони” в цял свят, като не изключи да се върне във Формула 1, да изкара цял сезон в IndyCar, където ще се върне тази година за втория си старт в „500 мили на Индианаполис”.

    „Имам чувството, че трябва да презаредя батериите си – обясни през ноември в Шанхай Алонсо. – Но през 2020 може да се случи всичко – пълен сезон в IndyCar, пълен сезон във Формула 1, пълен сезон в някой друг шампионат.”

    Фернандо преследва т.нар. „Тройна корона” – победа в Монако във Формула 1, първо място в Льо Ман и победа в „Инди 500”, като вече е изпълнил две от условията – да спечели в Монако и Льо Ман, а първият му опит в Индианаполис завърши с отпадане заради повреда в двигателя.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт