728 x 90

Алонсо обеща да се върне в състезанията за издръжливост

    Фернандо Алонсо обяви, че „100 процента” ще се върне в състезанията за издръжливост, след като стана ясно, че той ще напусне тима на Toyota след края на настоящия суперсезон, който приключва с „24 часа на Льо Ман” в средата на юни. Мястото на двукратния световен шампион във Формула 1 в тима ще заеме друг шампион

    Фернандо Алонсо обяви, че „100 процента” ще се върне в състезанията за издръжливост, след като стана ясно, че той ще напусне тима на Toyota след края на настоящия суперсезон, който приключва с „24 часа на Льо Ман” в средата на юни.

    Мястото на двукратния световен шампион във Формула 1 в тима ще заеме друг шампион – Брендън Хартли, който постигна успехите си с Porsche, а миналата година кара за Toro Rosso.

    Алонсо побърза да поясни, че си взима „кратка почивка от шампионата”.

    „В средносрочен и дългосрочен план, 100 процента ще се върна отново в WEC, тъй като това е шампионат, който много ми харесва – обясни Алонсо преди състезанието на „Спа” този уикенд. – Тези състезания ми допадат, харесва ми, че надпреварите са непредсказуеми и ми харесва отборният дух, когато делиш колата със съотборници.”

    Испанецът беше категоричен и по въпроса къде ще кара, когато реши да се върне в WEC.

    „Абсолютно, Toyota – заяви Фернандо. – Този тим е страхотен, екипът е перфектен във всичко, което прави.”

    Алонсо напуска WEC, но остава ангажиран с Toyota, като се предполага, че в началото на 2020 ще го видим с пикап на компанията на старта на рали „Дакар” в Саудитска Арабия. По този въпрос пилотът обясни, че това е „възможност”, нищо повече.

    В същото време Фернандо не изключи възможността да се върне във Формула 1 още догодина, както и да кара пълен сезон в IndyCar.

    „За 2020 може да е Формула , може да IndyCar, може да е напълно различен шампионат, извън тази рамка”, загадъчно обясни Алонсо.

    Естествено Фернандо продължава и преследването на Тройната корона, като вече има победи в Монако и Льо Ман, а тази година ще се пробва за втори път в „500 мили на Индианаполис”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт