728 x 90

Видео: Вижте как ще изглеждат гонките без шофьори

Организаторите на състезателната серия Roborace показаха, как ще изглеждат електрическите болиди, които ще участват в първия шампионат за безпилотни автомобили. Сезонът ще започне още тази пролет на трасета в Испания, Италия, Великобритания, Унгария и САЩ. Състезателните автомобили са получили наименованието DevBot2.0. Новото съревнование ще се провежда в рамките на един уикенд с някои от етапите

Организаторите на състезателната серия Roborace показаха, как ще изглеждат електрическите болиди, които ще участват в първия шампионат за безпилотни автомобили. Сезонът ще започне още тази пролет на трасета в Испания, Италия, Великобритания, Унгария и САЩ.

Състезателните автомобили са получили наименованието DevBot2.0. Новото съревнование ще се провежда в рамките на един уикенд с някои от етапите на "електрическия" шампионат Formula E.

Всички участници ще получат технически еднакви машини, но отборите ще имат възможност да изменят програмната част и да правят алгоритъм за поведението на болидите върху състезателното трасе. Предполага се, че DevBot 2.0 ще получат четири елмотора със сумарна мощност около 1300 конски сили. Съгласно правилата на Roborace, автомобилите няма да бъдат напълно безпилотни: през първата половина от състезанието в тях ще има реален пилот, а през втората – автопилот.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт