728 x 90

Видео: Мега дрифт на камион с 2400 "коня"

    В YouTube-канала Hoonigan Daily Transmission се появи яко видео на дрифт със състезателния камион на Майк Райън – известен американски пилот и каскадьор, нееднократно участвал в прочутата "гонка към облаците". Това е състезанието по скоростно изкачване на връх Пайкс Пийк в САЩ, в което дадената машина в различни модификации е участвала 18 пъти и извоювала

    В YouTube-канала Hoonigan Daily Transmission се появи яко видео на дрифт със състезателния камион на Майк Райън – известен американски пилот и каскадьор, нееднократно участвал в прочутата "гонка към облаците". Това е състезанието по скоростно изкачване на връх Пайкс Пийк в САЩ, в което дадената машина в различни модификации е участвала 18 пъти и извоювала седем рекорда в своя клас.

    Камионът се задвижва от мега дизелов двигател за мощност 2400 "коня" с три турбини и система за впръскване на смес от вода и метанол. Според Райън, "приблизителният" максимален въртящ момент на агрегата достига 5,4 хиляди НМ, като при това при натоварване този мотор потребява около 11 хиляди литра въздух в минута.

    Мега камиончето има спортно окачване, спирачки с водно охлаждане, гигантско антикрило от Индикар в края на миналия век и система за охлаждане на всички агрегати. Крилото при скорост 128 км/ч обезпечава прижимна сили от 816 кг.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт