728 x 90

Алонсо: Титлата е по-важна от победата в Льо Ман

    Фернандо Алонсо и съотборниците му в Toyota Себастиен Буеми и Казуки Накаджима на практика могат да си гарантират титлата в суперсезона в световния шампионат за издръжливост (WEC), ако спечелят „6 часа на „Спа” този уикенд. Ако Toyota отново вземе двойна победа, то Алонсо и компания ще имат аванс, който ще им позволи да финишират 4-и

    Фернандо Алонсо и съотборниците му в Toyota Себастиен Буеми и Казуки Накаджима на практика могат да си гарантират титлата в суперсезона в световния шампионат за издръжливост (WEC), ако спечелят „6 часа на „Спа” този уикенд.

    Ако Toyota отново вземе двойна победа, то Алонсо и компания ще имат аванс, който ще им позволи да финишират 4-и в Льо Ман през юни и пак да вземат титлата.

    „Ако трябва да избирам между титлата в WEC и победата в „24 часа на Льо Ман”, то искам да съм отново световен шампион, вместо да спечеля в Льо Ман за втори път и да загубя шампионата – призна Алонсо. – Но, честно казано, не искам да правя такива сметки.

    „Ще натискаме много сериозно в рамките на следващия месец Имам три големи задачи до края на сезона в WEC: ще се опитам да взема Тройната корона, но трябва да спечеля „Инди 500”, искам да стана световен шампион в WEC и да спечеля отново в Льо Ман.”

    Алонсо и екипът на Toyota TS050 Hybrid имат 15 точки аванс пред съотборниците си Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес, който карат прототипа на Toyota с №7.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт