728 x 90

Hyundai представи новия i20 WRC

Hyundai представи новия i20 WRC

Hyundai представи новото поколение i20 WRC, с който компанията ще се състезава в световния рали шампионат през следващия сезон. Новата кола ще дебютира в рали „Монте Карло” през януари, а премиерата беше в базата на тима в Алзенау, Германия. На пръв поглед новият i20 WRC се отличава от предшественика си по новото задно крило и

Hyundai представи новото поколение i20 WRC, с който компанията ще се състезава в световния рали шампионат през следващия сезон. Новата кола ще дебютира в рали „Монте Карло” през януари, а премиерата беше в базата на тима в Алзенау, Германия.

На пръв поглед новият i20 WRC се отличава от предшественика си по новото задно крило и новият преден спойлер, който има важната задача да подобри охлаждането на двигателя. Сериозни промени има в окачването, особено вариантите за настройването му, както и по отношение втвърдяване на шасито.

Новият i20 WRC се задвижва от 1,6-литров турбо мотор, работещ с електронен блок на Magneti Marelli, който има мощност 300 конски сили и максимален въртящ момент 400 Nm. Моторът задвижва и четирите колела, а трансмисията е 6-степенна секвенциална. Заедно с премиерата на новата кола Hyundai потвърди, че за догодина тимът отново ще разчита на Тиери Нювил, Дани Сордо и Хейдън Падън, като и тримата пилоти ще карат с пълна програма в световния шампионат – 14 ралита.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт