728 x 90

Най-бързото Порше с рекорд на американска писта (видео)

    Най-бързият сериен автомобил на Porsche – суперкарът 911 GT2 RS, постави рекорд на американската писта Road America в Уискънсин. Онборд видео от обиколката беше публикуван в YouTube. Суперавтомобилът премина 6,5-километровото трасе за 2 мин. и 15.17 секунди. Пистата съдържа 14 завоя, ъгълът на който превишава 90 градуса. При рекорда средната скорост на движение на колата

    Най-бързият сериен автомобил на Porsche – суперкарът 911 GT2 RS, постави рекорд на американската писта Road America в Уискънсин. Онборд видео от обиколката беше публикуван в YouTube.

    Суперавтомобилът премина 6,5-километровото трасе за 2 мин. и 15.17 секунди. Пистата съдържа 14 завоя, ъгълът на който превишава 90 градуса. При рекорда средната скорост на движение на колата съставлява 174 км в час.

    Porsche 911 GT2 RS е окомплектован с 3,8-литров шестцилиндров двигател, в който са използвани увеличени турбокомпресори и усъвършенствана система за охлаждане. Мощността на агрегата, съчетан със седемстепенен "робот", съставлява 700 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт