728 x 90

BMW направи от X7 луксозен пикап в една бройка

По случай дните на BMW Motorrad, баварската компания представи уникален BMW X7 пикап. Конверсията е в една единствена бройка и планове за серийна реализация липсват. За основа на проекта се ползва тестови прототип от голямата джипка, който иначе е бил подготвен за скрап след края на развойния процес по Х7. Концепцията и изпълнението са дело

По случай дните на BMW Motorrad, баварската компания представи уникален BMW X7 пикап. Конверсията е в една единствена бройка и планове за серийна реализация липсват.

За основа на проекта се ползва тестови прототип от голямата джипка, който иначе е бил подготвен за скрап след края на развойния процес по Х7. Концепцията и изпълнението са дело на екип от стажанти в завода на марката в Мюнхен като подкрепа има и от специалисти.

Товарното отделение на пикапа има дължина до два метра при отворена врата на багажника. По този начин се събира без проблеми дори мотоциклет с големината на F 850 GS.

Любопитното е, че разработката от чертожната дъска до напълно функционалния модел отнема на екипа само 10 месеца. Благодарение на използването на олекотени конструкции, теглото на концепта спрямо серийния автомобил е по-ниско с близо 200 кг.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт