728 x 90

Мерцедес показа на Люис Хамилтън макет на загадъчен суперкар (видео)

    Компанията Mercedes-Benz публикува видео, разказващо за визитата на пилота на заводския отбор от Формула 1 Люис Хамилтън в главния дизайнерски център на бренда в Зинделфинген. Специалистите от студиото показаха на състезателя макет на неизвестен суперкар, който може би намеква за купе AMG GT от следващо поколение. Във видеото се вижда макет на автомобил, дизайнът на

    Компанията Mercedes-Benz публикува видео, разказващо за визитата на пилота на заводския отбор от Формула 1 Люис Хамилтън в главния дизайнерски център на бренда в Зинделфинген. Специалистите от студиото показаха на състезателя макет на неизвестен суперкар, който може би намеква за купе AMG GT от следващо поколение.

    Във видеото се вижда макет на автомобил, дизайнът на предницата на който се пресича с хибридния хиперкар Mercedes-AMG One. В частност, той има подобни броня, странични въздуховоди и форма на предната оптика.

    Предполага се, че суперкарът Mercedes-AMG GT от ново поколение ще бъде достъпен през 2021 или 2022 година. По-рано беше съобщено, че той ще бъде задвижван от съществено модернизиран четирилитров битурбо V8, който ще работи по смехата "мек хибрид" – заедно със стартер-генератор и 48-волтова бордова електромрежа. По предварителни данни, мощността на агрегатите в топ модификацията на суперколата ще превиши 650 к.с., а въртящият момент ще достигне 650 Нм.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт