728 x 90

Тунинг на Skoda Kodiaq за служебни кучета

Автомобилите Шкода отдавна и успешно се използват от специалните служби. При това не само в Чехия – има такива, например, във Великобритания, където представиха нова модификация на полицейски Skoda Kodiaq, приспособен за превозване на служебни кучета. В задната част на джипката са оборудвани две клетки, които съответстват на изискванията на Кралското общество по предупреждаване за

Автомобилите Шкода отдавна и успешно се използват от специалните служби. При това не само в Чехия – има такива, например, във Великобритания, където представиха нова модификация на полицейски Skoda Kodiaq, приспособен за превозване на служебни кучета.

В задната част на джипката са оборудвани две клетки, които съответстват на изискванията на Кралското общество по предупреждаване за жестоко отношение към животните (RSPCA), както и на Министерството на околната среда, продоволствието и селското стопанство (DEFRA). Във всяка от будките има климатик, както и преден авариен люк, който позволява на кучетата бързо да се евакуират в случай на необходимост.

Трябва да се отбележи, че освен специалното оцветяване и необходимото за охранителите оборудване, полицейската Skoda Kodiaq е получила система за аварийно осветление на 360 градуса и система за блокировка, която поддържа работата на двигателя след изваждане на ключа. Благодарение на това моторът може да бъде използван в качеството на генератор за захранване на фаровете, радиостанцията или компютрите без разреждане на акумулатора.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт