728 x 90

Виртуален опит за възраждане на Mercedes-Benz 300SL

Наред с още няколко класики, 300SL на Mercedes-Benz е сред най-красивите автомобили в цялата история на индустрията. Трудно можем да го сравним с който и да е модерен суперкар, но дизайнерът с онлайн псевдоним wb.artist все пак намери общ език между 300SL и актуалния Mercedes-AMG GT Roadster. Както е видно, като основна връзка между двете

Наред с още няколко класики, 300SL на Mercedes-Benz е сред най-красивите автомобили в цялата история на индустрията. Трудно можем да го сравним с който и да е модерен суперкар, но дизайнерът с онлайн псевдоним wb.artist все пак намери общ език между 300SL и актуалния Mercedes-AMG GT Roadster.

Както е видно, като основна връзка между двете коли се използват "изправените" фарове на оригинала. Купето е от модерния роудстър, а препратки към класическия спортен автомобил откриваме още и в калниците и малките детайли по страничния профил.

Разбира се, това е чисто и просто дизайнерско упражнение и то в изцяло дигитална среда. Немислимо е да вярваме, че немската марка ще се върне толкова назад към корените си при дизайна на нова спортна кола.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт